Autorodeo

De jaarlijkse autorodeo is iets wat je niet wilt missen! 

aarlijks organiseert carnavalsvereniging De Lollebroek een autorodeo aan de Leemsteeg in Wilp-Achterhoek. Het is altijd weer een spektakel om naar uit te kijken.

Deelnemers die met hun wagens de onderlinge strijd aangaan en er flink op los rammen. De Superklasse, Teamrodeo-klasse en de Standaardklasse zullen worden verreden. Tijdens de wrakkenmanche komen aan het eind van de middag nog alle rijdende voertuigen de baan op.

Bij de autorodeo is het de bedoeling de tegenstanders uit te schakelen door flink op elkaar te botsen. Dit moet uiteraard wel gebeuren volgens de geldende regels. Wie te hard inbeukt, met name in het portier aan de bestuurderszijde, kan worden gediskwalificeerd. Vanuit de jurywagen zal dit nauwlettend in de gaten worden gehouden. Mocht iets niet volgens de regels verlopen en gevaar opleveren zal onmiddellijk de rode vlag omhoog worden gestoken en tegelijkertijd een luid signaal klinken. De rodeo word vervolgens tijdelijk stil gelegd.

Op een groot stuk weiland, omgeven door een brede greppel gaan circa 12 wagens telkens rijden. Na het startsignaal gaat het gas erop en proberen de deelnemers elkaar uit te schakelen. Soms kan dit al heel snel gebeuren, simpel door de juiste tik uit te delen.

Het is een tweedaags evenement, waarbij op zaterdag er van alles te doen is voor de kinderen. Zo is er een springkussen, draaimolen, een auto die geschilderd mag worden en gezellige muziek! Voor jong&oud dus gegarandeerd een gezellige dag uit!

Drone filmpje standaard klasse Zwaar

Nog even nagenieten van de Autorodeo Wilp Achterhoek 2018? Hierbij een (amateur) drone filmpje van de standaard klasse Zwaar!.

Geplaatst door Autorodeo Wilp Achterhoek op Zondag 20 mei 2018