2022 – Rodeo Info

Autorodeo 

Nadat de auto’s jarenlang hun eigenaren van A naar B hebben gebracht, krijgen de veelal roestige en versleten rossen de kans om zich een laatste maal te bewijzen. De auto’s worden met ca. 10 andere gelijkwaardige auto’s in een manche ingedeeld. Auto’s met verschillende cilinderinhoud, worden in aparte manches gedeeld. Hierdoor zorgen we voor een gelijke strijd. Op het moment dat de scheidsrechter vlag omhoog gaat, is het de kunst om de andere auto’s definitief naar het autokerkhof te sturen. Al kun je kruipend ingehaald worden, zolang je rijdt, doe je mee. Sta je langer dan 1 minuut stil, dan is het afgelopen. De 3 auto’s die het langste rijden in een manche, gaan door naar de finale.

Na de eerste manches, krijgen de deelnemers de tijd om de auto’s weer op te lappen. Deelnemers die niet in de finale zijn gekomen, krijgen de mogelijkheid om nog deel te nemen aan de Wrakkenmanche. De Wrakkenmanche doet zijn naam eer aan. Het is onvoorstelbaar om te zien, hoe volledige in elkaar gebeukte auto’s, toch nog rijden. En ook hier geldt, zolang het torretje loopt en de auto in beweging is, doe je mee.

Deelnemers

De autorodeo in Wilp-Achterhoek is de plek waar je zonder APK, de pin nog eens dwars door de bodem plaat kunt trappen. Goedkopere rijlessen zijn er niet te vinden en je hoeft niet bang te zijn voor krasjes of velgschades. Autorodeo is er zowel voor de beginner, die het mooi vindt om eens met botsauto’s te rijden zonder er telkens muntjes in te gooien. De rodeo is echter ook geschikt voor de ervaren automonteur, die precies weet waar de zwakke plekken in de auto’s van zijn tegenstander te vinden zijn. En vergis je niet in de dames! Menig deelneemster heeft zich in de afgelopen jaren laten gelden en is met een beker naar huis gegaan. Kortom, een rodeo voor iedereen met een rijbewijs. Dus gun je auto een waardig afscheid en schrijf je in!

 

Toeschouwers

Omdat de auto’s gepimpt zijn met felle kleuren en scherpe teksten, is het een spektakel om te zien. Door het geronk van motoren, de damp van verhitte radiatoren en de geur van olie is het een heuse 4D belevenis voor jong en oud. Naast de standaard klasses, is er elk jaar een special klasse. In de special klasse hebben we de afgelopen jaren onder andere busjes en mini-MPV’s mogen bewonderen. Op het feestterrein zijn hapjes en drankjes te verkrijgen. Daarnaast gaat in de feesttent, het feest onder begeleiding van een DJ, nog lang door. Een beter dagje uit, is er niet te vinden.